22
uto, okt
Међународни сајам туризма у Београду
Kategorija: Društvo

Међународни сајам туризма у Београду

     Под слоганом „Kуршумлија - Прва престоница Стефана Немање“, Туристичка организација Општине Kуршумлија представила се на овогодишњем, 41. Сајму туризма у Београду, који је одржан од 21. до 24. фебруара.

     Разноврсна туристичка понуда, бројни сувенири, домаћи производи и разнолике рукотворине наших суграђана, као и богате манифестационе и културно - туристичке понуде, биле су разлог више да велики број присутних на сајму управо посети штанд ТО „Kуршумлија“.

     Директорка Туристичке организације, Јасмина Савић, наглашава да је ове године Kуршумлија представила туризам заједно са Туристичким кластером раданског подручја, најновије пројекте за ову годину, као и представнике туристичке привреде и домаће радиности.

     Другог дана сајма своје радове пласирала је Мирјана Радосављевић, уметнички дизајнер, која креира одевне предмете са етно мотивима Куршумлије и целе Србије.

     Трећег дана сајма, у костимима Стефана Немање и његове жене Ане, династију Немањића представили су Вељко Аврамовић и Маша Савић.

     На овом штанду били су изложени и „Лазић производи“ - природни сапуни и мелеми, „Дана ликери“ - домаћи ликери од лековитог биља и рукотворине од кафе, икебане... - Соколе Ћирић.

     Kуршумлија је са више од 1000 домаћих и иностраних излагача из 50 земаља и ове године заузела водеће место на највећој туристичкој промоцији у овом делу Европе.

     Гост овогодишњег сајма била је Бугарска, а пратећи програми, као што су међународни сајам вина, хотелско - угоститељске опреме и сувенира учинио је да атрактивно дизајнирани штанд за промоцију Kуршумлије буде један од најпосећенијих на сајму.

     Прилику да виде туристичку понуду Kуршумлије имало је преко 60.000 посетилаца сајма. Директорка ТО Куршумлија, Јасмина Савић, присуствовала је бројним састанцима са пословним партнерима и представницима медија у вези са туристичком промоцијом Kуршумлије.

     Штанд Туристичке организације Општине Куршумлија посетила је и Ана Чарапић, народни посланик у Скупштини Србије, која је изузетно задовољна промоцијом наше општине на Сајму туризма. Ана је навела да ће наш град имати подршку за бројне пројекте који се тичу уређења града и још бољег позиционирања Куршумлије на туристичкој мапи Србије.