04
sre, okt
Такмичење рецитатора
Kategorija: Društvo

Такмичење рецитатора

   Oсновна школа „Милоје Закић“, у сарадњи са Народном библиотеком Куршумлије, организовала је квалификационо такмичење рецитатора за учешће на Окружној смотри.

     Упркос ограничењима због епидемије Covid-a 19, ђаци и њихови наставници - инструктори уложили су завидан труд у припрему, тако да је на школском такмичењу наступило укупно 17 рецитатора, млеђег и старијег узраста.

     Имајући у виду епидемиолошке ризике одржавања Општинске смотре рецитатора пред публиком, Библиотека је координирала школска такмичења са директним пласманом на Окружну смотру и са опцијом приказивања видео - снимака одабраних рецитатора на свом Facebook налогу.

     Стручни жири у саставу: Горица Митровић - наставница српског језика, Марија Филиповић - наставница разредне наставе и Небојша Гашић - директор Библиотеке, одлучио је да ових шесторо рецитатора иде на Окружну смотру, која би требала да се одржи 27. априла (у Блацу): Сара Јовић, Марта Јаблановић, Маша Јовић, Ива Вукоичић, Софија Лукић и Вељко Рајовић.

     Свих шесторо првопласираних рецитатора Библиотека је наградила по једном књигом завичајног писца - Радисава Милића.

     Рецитатори средњошколског узраста, који су одабрани за учешће на Окружној смотри, бирани су директном селекцијом од стране својих наставника - инструктора. Њих петоро из Гимназије: Маша Савић, Ратка Чарапић, Јана Милисављевић, Петра Радивојевић, Снежана Радоичић и Марко Пејовић (из Економске школе), представљаће Куршумлију на такмичењу у Блацу. За куршумлијску публику су начињени видео - снимци свих шесторо рецитатора, који ће моћи да се погледају путем одговарајућег линка на Facebook налогу Народне библиотеке Куршумлија.

     Желећи свим рецитаторима пуно успеха на Окружном такмичењу, Библиотека се посебно захваљује на уложеном труду и знању менторкама рецитатора – професоркама: Јасни Спасојевић и Анђелији Ђукић.