25
pon, maj
Јесењи вашар
Category

Јесењи вашар

     У Куршумлији је традиционално одржан јесењи вашар, на велики православни празник - Крстовдан.

     Бројни излагачи, у централним улицама, измамили су шетаче да током целог дана разгледају и купују, док је за децу обезбеђен мини луна парк код Зелене пијаце.

     Искусни продавци посветили су максималну пажњу знатижељним купцима, који су дуго чекали данашњи дан, јер су у прилици да квалитетне производе пазаре по празнично - приступачним ценама.

     Центар града био је, као и обично, испуњен робом широке потрошње: дрвенаријом, грнчаријом, цвећем, гардеробом, посластицама, играчкама, кућним љубимцима...

     Свакако су биле неизбежне дрвене варјаче, столичице, качице, црепуље и све неопходне ствари за припремање зимнице и уживање у јесењој чаролији.

     Посебну радост малишанима донео је рингишпил, који им је пружио могућност да барем на тренутак забораве бројне обавезе и школске активности.

     Велику пажњу, као и увек, изазвала су лицидерска срца, са разним украсима и малим огледалом. Таква срца су некада момци поклањали девојкама као знак симпатије, пажње и љубави.

     У сваком случају, био је ово дан обојен јесењим тоновима и мирисима, где су сви били мање - више задовољни, у духу познате мисли: „За некога све, за сваког понешто.“