19
pon, avg
Лекар на селу
Kategorija: Društvo

Лекар на селу

     Представници Војске Србије, гарнизоног места Куршумлија, екипа Дома Здравља и особље Црвеног Крста, спровели су заједничку акцију под називом „Лекар на селу“.

     Активност је успешно реализована у поткопаоничком селу Штава и засеоку Трешњица, у окружењу Луковске Бање.

     Према речима др Радета Миленковића, акција се одвија под покровитељством Општине Куршумлија. Обишли су претежно старачка домаћинства, која живе у изузетно тешким условима, а неопходна им је свака врста помоћи. То је посебан тип људи, који не тражи пуно од живота, много тога им није доступно, па ипак храбро подносе све недаће, захвални за било коју врсту пажње.

     Овог пута, поред прегледа и стручне медицинске помоћи, мештани су добили пакет хране и пакет основних хигијенских средстава.

     Углавном је реч о старим и тешко покретним особама, које једва или никако могу доћи до неких ближих дестинација, због изузетно лошег пута, тако да се до њих стиже једино теренским возилима.

     Како истичу чланови екипе, која је обавила поменуту акцију, овим људима је све потребно, а можда највише топла људска реч, јер су жељни и разговора, као и осећај да неко мисли на њих, да нису заборављени.