22
uto, okt
   Ministar Lončar posetio Dom Zdravlja u Kuršumliji
Kategorija: Društvo

Ministar Lončar posetio Dom Zdravlja u Kuršumliji

     Ministar zdravlja - Zlatibor Lončar u zvaničnoj poseti Opštini Kuršumlija obišao je Dom Zdravlja, gde su ga dočekali direktorka - dr Uranija Petrović i predsednik Opštine Kuršumlija - Radoljub Vidić sa svojim saradnicima. Po završenom obilasku ove zdravstvene ustanove, održan je sastanak sa rukovodstvom Doma Zdravlja.

     Direktorka - dr Uranija Petrović zahtevala je da Dom Zdravlja ostane samostalan, jer je to od velikog značaja za stanovništvo Kuršumlije, posebno za ljude koji žive u udaljenim mestima, s obzirom na razuđenost terena od 1000 kvadratnih kilometara, da se odobri prijem tri lekara i tri medicinske sestre, kako bi bila pružena bolja zdravstvena zaštita, naglašavajući da je neophodna pomoć Skupštine Opštine Kuršumlija oko dolaska lekara specijalista, kao i pokrivanje troškova za dežurstvo lekara u Hitnoj službi.

     Ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem u Domu Zdravlja, posebno radom Hitne službe i stacionara, ističući da je Dom Zdravlja Kuršumlija jedini u Srbiji koji ima stacionarno lečenje i da bi zato mogao da preraste u bolnicu. U svakom slučaju podržao je predloženu ideju da Dom Zdravlja funkcioniše samostalno, uz obećanje da će ozbiljno razmotriti predlog o prijemu traženih lekara i medicinskih sestara i obezbediti jedno vozilo hitne pomoći, kao i rendgen aparat.