16
ned, jun
Народна странка у Прокупљу
Kategorija: Društvo

Народна странка у Прокупљу

     У суботу, 15. децембра, у сали СО-е Прокупље основан је први одбор Народне странке у Топличком округу.

     Формирању Градског одбора присуствовали су председник Народне странке - Вук Јеремић и председник Извршног одбора - Владимир Добросављевић.

     За председника ГО Прокупље изабран је струковни менаџер - Душан Савић, рођен 1990. године, економиста по струци, лиценцирани фитнес тренер, вишеструки Државни шампион у свим федерацијама Bodybuildinga и Benč press-a, други на Балкану, трећи у Европи и пети у свету, а потпредседници су: Тамара Перић, Жарко Марковић и Ђорђе Јовић.

     Поводом оснивања ГО Прокупље, Вук Јеремић је рекао да је Народна странка једина опозициона странка, која расте и широм Србије ствара локалне организације:

     „Владајућа странка постоји зарад остварења интереса њеног руководства, док Народна странка предствља алтернативу таквом начину размишљања“, истакао је Јеремић, наглашавајући да ова странка постоји због грађана Србије.

     Коментаришући потенцијалне изборе, Вук је рекао да до њих не може доћи, уколико се не стекну фер и поштени изборни услови:

     „Опозиција је предала сет захтева за фер и поштене изборе. Док се не испуне ти услови, међу којима су слобода медија и увид у бирачки списак, на изборе не треба излазити“, казао је Вук Јеремић.

     Говорећи о томе да је скандалозно формирање „Војске Косова“, председник Народне странке осврнуо се и на лош положај Срба на Косову и Метохији, истичући да је „власт расформирала све институције државе на територији покрајине, које су штитиле грађане, тако да је безбедност Срба у северном делу Косова и у местима на крајњем југу наше земље веома упитна.“