23
sre, jun
Нови изглед градског парка
Category

Нови изглед градског парка

     Званичном отварању градског трга у центру Куршумлије присуствовали су председник Општине Куршумлија - Радољуб Видић, представници извођача радова, фирма Бетон-стил из Александроваца, представници јавних предузећа и грађани који су се затекли на тргу.

     Тим поводом председник Општине Куршумлија - Радољуб Видић рекао је да је завршена прва фаза уређења центра града, истакавши да је у протеклом периоду реконструисана улица Палих бораца, као и прва фаза уређења центра града, који је сада модеран трг у Куршумлији. Преостало је да се заврше радови на уређењу фонтане и реконструкција улице Вука Караџића, која је била у плану за ову годину, али ће због смањења прилива новца у буџет и епидемије корона вируса највероватније бити реконструисана следеће године. На тргу је изграђена и летња позорница за младе који ће уживати у овом делу парка и дечији мобилијар за наше најмлађе суграђане:

     “У протеклом периоду посебну пажњу смо усмерили на уређење центра града, завршена је прва фаза уређења градског парка, где су радови започети октобра месеца прошле године, у потпуности финансирани из буџета општине, у вредности од 32 милиона динара, тако да  је центар града сада добио ново рухо и изгледа атрактивно и модерно”, рекао је председник Видић на отварању.

     Он је позвао све грађене да максимално уживају у новом амбијенту, али и да га чувају истовремено, додајући да улица Вука Караџића неће бити отворена за саобраћај, и да ће њено комплетно уређење употпунити пешачку зону.

     Због све популарније туристичке понуде, у наступајућем периоду компанија АД ”Планинка” реконструисаће  и најстарију зграду у граду хотел “Европа”, а ове године уговорени су и послови који се односе на  комплетну реконструкцију биоскопа, који ће уједно бити и Културни центар. Поменута реконструкција финансираће се средствима из Европских фондова и Министрства за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, а све у циљу квалитетнијег и бољег живота младих који ће моћи да уживају у новом простору прилагођеном за одржавање концерата, представа и музичких радионица.