18
pon, nov
Peti „Beogradski manifest“
Kategorija: Društvo

Peti „Beogradski manifest“

     Jubilarni, peti po redu, porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija, „Beogradski manifest“, održan je od 24. do 26. maja 2019. godine, na Kalemegdanu.

     Koncept festivala omogućava posetiocima da se bliže upoznaju sa turističkim potencijalima, koje nude opštine u Srbiji, kao i zemlje celog regiona, a sve to kroz zabavni i edukativni program za sve uzraste.

     Turistička organizacija Kuršumlija i ove godine je na kreativan i dinamičan način predstavila najlepša obeležja opštine u Gornjem gradu Beogradske tvrđave.

     Tokom tri dana (u petnaest festivalskih zona i na pet programskih bina) posetioci su uživali u bogatim programima iz oblasti turizma, kulture i zdravlja: zabava za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, edukacije, promocije, jahanje konja, degustacije piva, vina i raznih, na daleko poznatih, ukusa Srbije.

     U zoni „Aduti Srbije“ predstavljeni su bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 60 opština Srbije.

     Turistička organizacija Opštine Kuršumlija, pored banjskih mesta, srednjovekovnih manastira, prirodnog fenomena - Đavolja Varoš, kao i drugih turističkih potencijala, poseban akcenat stavila je na promociju manifestacija, koje će biti održane u periodu od juna do septembra meseca ove godine: privredno - turistička manifestacija „Malinijada 2019.“, „Kulturno leto 2019.“, „Kuršumlijska Gitarijada“, srednjovekovna manifestacija i jubilej povodom izgradnje prvih zadužbina Stefana Nemanje.

     Ove godine zemlja partner „Beogradskog manifesta“ bila je Crna Gora, koja je u okviru posebno osmišljene zone predstavila svoju bogatu turističku ponudu, a promovisali su se i izlagači iz Slovenije i Republike Srpske.