28
pon, sep
     Јесењи карневал 2019. године
Category

Јесењи карневал 2019. године

     Обележавање „Дечије недеље“ отпочело је „Јесењим карневалом“, који традиционално организују представници предшколских установа „Сунце“ и „Чаролија“, шетњом костимираних малишана у центру града и осликавањем главне улице.

     Прва недеља у октобру, у читавом свету и код нас, посвећена је деци. Овогодишња се одржава под слоганом:„Да право свако - дете ужива лако“, уз квалитетније услове за остваривање права најмлађих.

     Међугенерацијска солидарност је једна од вредности живота сваког детета, у породици и широј друштвеној заједници, која има унутрашњу стабилност и социјалну сигурност, у којој су сви њени чланови укључени у живот, рад и стварање, свако према својим могућностима.

     Полазници дечијих вртића у Куршумлији, у сарадњи са васпитачима и родитељима, данима су израђивали костиме и маске за јесењи дефиле, чиме су показали изузетно интересовање за ову манифестацију.

     Веродостојно представљајући јесење плодове, у брижљиво израђеним костимима по својој жељи, деца су прошетала од дечијег вртића „Сунце“ до центра града, а затим су осликавали главну улицу у јесењим тоновима и на тај начин окупљеним грађанима показали и ликовно умеће.

     Својом лепотом, маштовитошћу и креативношћу скренули су пажњу свих пролазника, мамећи им изразе искреног одушевљења и дивљења.

     Обележја новог годишњег доба видљива су на сваком кораку: лишће у златним и бакарним нијансама, кестенови, шишарке, жиреви и остали јесењи плодови, а наши малишани су их, као и увек, представили на занимљив и оригиналан начин.