07
čet, jul
     Спортске игре младих у Куршумлији
Kategorija: Društvo

Спортске игре младих у Куршумлији

     У суботу, 27. јуна, по пети пут су одржане Спортске игре младих у Куршумлији, на теренима Спортског центра.  Игре су окупиле мноштво деце жељне такмичења и дружења.

     На  самом почетку програма химну Републике Србије извела је Јана Драговић, ученица Гимназије Kуршумлија, а атмосферу је загрејао плесни састав Рагнарок.

     Деца и грађани Kуршумлије су навикли на то да ми посебне емоције гајимо према овом граду и изузетно се радујемо кад год имамо прилику да дођемо у средину где су сви истински заволели Игре и дали и нама ветар у леђа да радимо још више и боље. Нажалост, ове године све нас је погодила тужна вест да са нама више није председник Спортског савеза Kуршумлија - Драган Петровић, човек који је био велики пријатељ Игара и који нажалост није успео да победи ковид 19. Сигурна сам да га негде на небу анђели чувају и замолићу вас да данас сви будете весели и да на терену сваки ваш потез буде испуњен љубављу, јер су данашње Игре у Kуршумлији посвећене управо Драгану Петровићу” - истакла је председница СИМ Србије, Ивана Јовановић, на церемонији отварања Игара.

     Она је потом плакету за допринос развоју Спортских игара младих уручила председнику Скупштине Општине Kуршумлија - Дејану Ловићу.

     Kуршумлија јесте мало место, али је стварно место са великом душом и великим срцем. Наша деца воле да се такмиче, да тренирају, да се друже. И ова манифестација је већ годинама права за децу и једва је чекају сваке године. Kод нас се и месец дана раније прича како ће Игре доћи у Kуршумлију, како ће бити лепог дружења, али и како ће победници бити награђени путовањем на Државно финале. И заиста је посебно када млади знају да ће неки од њих отићи и на Међународно финале у Сплит, имати бесплатно мини летовање и такмичити се са другарима из региона” - истакао је професор Дејан Ловић, председник Скупштине Општине Kуршумлија.

     Заклетву пријатељства, у име свих учесника, положио је Петар Спасојевић, члан KK Kуршумлија, а бакљу су унели: чланица женског одбојкашког клуба Kуршумлија“ - Тамара Маринковић и чланови тима Атомских мрава, иначе прошлогодишњи финалисти регионалног такмичења у Сплиту. Главни координатор Игара за овај крај, Никола Милијановић, био је задовољан како је све протекло, а заслужан за добру организацију је и директор Спортског центра Kуршумлија - Драган Симић.

     Учесници у играма су деца основношколског узраста са територије Републике Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. На свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу је све бесплатно. Подршка, партнери, покровитељи и спонзори Спортских игара су: председник Републике Србије - Александар Вучић, Влада Републике Србије, Министарство просвете науке и технолошког развоја, генерални спонзор - Kомпанија Дунав осигурање, као и компанија Coca-Cola, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија, као и технички партнер Игара - Савез за школски спорт Србије.

     Челни људи СИМ Србије на подршци су захвалили и медијима, који на сјајан начин прате ову манифестацију.