18
pon, nov
Teška saobraćajna nesreća kod Kuršumlije
Kategorija: Društvo

Teška saobraćajna nesreća kod Kuršumlije

     Na putu Kuršumlija - Prokuplje, u selu Barlovo, rano jutros (oko 6:45) dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je, prema zvaničnim informacijama iz policije, pet osoba nastradalo, a više njih je teško povređeno.

     U sudaru su učestvovali autobus Niš - ekspresa, koji se kretao iz Kuršumlije ka Prokuplju i kamion novopazarske registracije iz suprotnog pravca. Reč je o direktnom sudaru, u kome se autobus zapalio i izgoreo. Na Urgentno odeljenje prokupačke bolnice, primljeno je 6 osoba. U izvlačenju povređenih učestvovali su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacje.

     Medicinska sestra iz Prokuplja, kako ističu u niškom Kliničkom centru, peta je žrtva nesreće. Ona je pet sati nakon nesreće dovezena u KC Niš, ali lekari nisu uspeli da je spasu. U Klinički su primljena i dva povređena muškarca, koja nisu životno ugrožena. D. R. (50 godina) iz Prokuplja prvo je bila među 6 povređenih, koji su sa mesta nesreće prebačeni u prokupački Ugrentni centar, a potom je u KC Niš primljena u 11:50. Odmah je uvedena u operacionu salu, navodi direktor Ugrentnog centra Miodrag Lazić, ali je krvarenje u stomaku bilo preveliko. Dva muškarca koja su povređena u ovoj nesreći smeštena su u niški Kinički centar. U pitanju su rođena braća, 57-godišnji V. R. i 58-godišnji V. R.

     Inače, na licu mesta je četvoro ljudi izgubilo živote, a kako nezvanično saznajemo, poginuli su vozači i autobusa i kamiona, kao i dve putnice. U autobusu je ukupno bilo sedmoro putnika. Zbog kiše koja je padala, bio je klizav asfalt, tako da je vozač autobusa, na mostiću naglo skrenuo na suprotnu stranu. Uzrok nesreće još uvek se ispituje.