17
ned, jan
Укрштене мисли
Category

Укрштене мисли

     Народна библиотека Куршумлије и Књижевни клуб „Милутин Ускоковић“ организовали су (у препуној сали СО-е) представљање збирке афоризама „Укрштене мисли“ - Микија Миљуша.

     О књизи су говорили: в.д. директора Народне библиотеке - Небојша Гашић, рецензент - Милијан Деспотовић, књижевник - Радивоје Пантић и аутор - Мики Миљуш.

     У интерактивном дружењу могли су се чути и занимљиви коментари посетилаца. Посебно је све присутне, својим шаљивим опаскама, задивио учитељ у пензији - Србољуб Станковић.

     Афоризам је термин који се користи за описивање принципа исказаних сажето у пар речи или кратком реченицом, на такав начин да једном када се чује тешко ишчили из сећања.

     И заиста „Укрштене мисли“ су, како истиче Милијан Деспотовић, „књига великог послушања мисаоног духа која својим стваралачким чином може да учествује у креативном процесу нашег свакодневља, али да би се то остварило, она нестрпљиво тражи своје корице да би се подала у руке пробирљивом и знатижељном читаоцу“.

     За књигу афоризама у рукопису „Укрштене мисли“, Мики Миљуш је добио награду „Мала паприка“, књижевних новина „Свитак“, Пожега, 2019. године, која се додељује писцима за изузетан допринос баштини афористичке мисли.