03
pet, jul
Туристичка организација Куршумлије на 42. Међународном сајму туризма у Београду
Category

Туристичка организација Куршумлије на 42. Међународном сајму туризма у Београду

     У Београду је 20. фебруара свечано отворен 42. Међународни сајам туризма, симболично назван „Пут под ноге“. У присуству многобројних званица, овогодишњи сајам званично је отворио министар трговине, туризма и телекомуникација - Расим Љајић. Земља - партнер овогодишњег Сајма била је Египат.

     Туристичка организација Општине Куршумлија представила је своје туристичке потенцијале под слоганом „Куршумлија - прва престоница Стефана Немање“.

     Богата туристичка понуда, разноврсни сувенири са мотивима Куршумлије, Стефана Немање, Ђавоље Вароши, затим домаћи производи: „Дана ликери“, купинова вина и ракије „Косанчић Иван“, креативни колачи - Славице Томић, као и рукотворине, попут кашираних икона на камену - Бојане Обрадовић, били су добар повод да велики број присутних посети баш штанд Туристичке организације Куршумлија.

    Поред сувенира и рукотворина ТО Куршумлија представила је и нова издања: Брошуру Куршумлија са целокупном туристичком понудом, флајере са манифестацијама и гастрономском понудом Топличког краја, као и нове разгледнице.

     Са туризмом Куршумлије упознала се и једна од највећих поп звезда бивше Југославије - Неда Украден, која је изразила жељу да посети Куршумлијски крај и учествује на некој од предстојећих манифестација.

     Штанд Туристичке организације Општине Куршумлија посетила је и народни посланик у Скупштини Србије - Ана Чарапић, која је изузетно задовољна промоцијом наше општине на Сајму туризма, а том приликом истакла да ће Куршумлија имати подршку за бројне пројекте који се тичу уређења града и још бољег позиционирања на туристичкој мапи Србије.