16
ned, jun
Захвалнице отаџбине војницима
Kategorija: Društvo

Захвалнице отаџбине војницима

     Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Прокупље организовао је свечаност у сали СО-е Куршумлија, на којој су уручене значке (укупно тридесет једна) и Захвалнице отаџбине војницима, који су добровољно одслужили војни рок са оружјем, у периоду од 2011. до 2015. године.

     Церемонији су присуствовали: начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, пуковник - Ненад Марковић, начелник Општинске управе Општине Куршумлија - Миљан Радосављевић, представник 37-ог механизованог батаљона, мајор - Петар Стевановић, представник Трећег центра војнобезбедносне агенције Ниш, мајор - Мирослав Марјановић, командир полицијске станице Куршумлија, главни полицијски инспектор - Радисав Миленковић, војници који су добровољно служили војни рок са оружјем у центрима за обуку Војске Србије, са територије Општине Куршумлија, њихови родитељи, родбина, пријатељи и од медијских кућа - РТВ Куршумлија.

   Служење отаџбини представља велику част и највиши чин патриотизма, а војска, као школа живота, омогућава својим припадницима да се лакше носе са изазовним ситуацијама и у цивилном друштву.

     Представници Владе Републике Србије последњих месеци раде на побољшању процедуре за служење добровољног војног рока, како би свима који желе и испуњавају законску процедуру служења отаџбини, било омогућено да обуку униформу.

     Пуковник и начелник регионалног центра Министарства одбране Ниш, Ненад Марковић, честитао је војницима успешан завршетак војног рока, који су часно служили свом народу, онда када су имали могућност да изаберу и када им то није била обавеза, у центрима за обуку Војске Србије, на начин како су то чинили њихови славни преци.

     Уз осврт на славне дане наше историје, пуковник је истакао да једино тако можемо боље сагледали своје и предвидети будуће време, а нашим прецима можемо да се поносимо само ако се они нас не стиде.