20
uto, okt
U Blacu završeni ovogodišnji Dani šljive
Category

U Blacu završeni ovogodišnji Dani šljive

U subotu 30. avgusta su u Blacu zvanično završeni dvanaesti "Dani šljive" koje je organizovala Opština Blace uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i pomoć brojnih sponzora i prijatelja manifestacije.

Cannot find aktuelno/2014/avgust-sljivijada subfolder inside /home/rtvkursu/public_html../images/slike/aktuelno/2014/avgust-sljivijada/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:7.3.23

Tokom ceremonije svečanog zatvaranja proglašeni su pobednici u takmičarskim kategorijama, za koje je nagrade obezbedila Opština Blace iz sredstava Fonda za razvoj poljoprivrede i Fruit&Berries - Program podrške razvoju privatnog sektora u oblasti voćarstva i bobičastog voća u Južnoj Srbiji.

Nagrađeni su najbolji mladi poljoprivrednici opštine Blace, najbolji učenik poljoprivredne struke u Blacu, promovisan je rezultat rada vrednih srednjoškolaca poljoprivredne struke, dodeljene su nagrade i za najbolje uređen šljivik, a na kraju su proglašeni i pobednici u kategoriji najbolja šljivova rakija. Van ove konkurencije ocenjene su i ostale voćne rakije.

Zlatnu medalju za najbolje ocenjenu rakiju i prvo mesto osvojio je Ivanović Dragi iz sela Alabana. Njemu je pripala nagrada od 20.000 dinara.

Manifestaciju je zvanično zatvorenom proglasio Srboljub Đurić, poreklom Topličanin, rođen u selu Alabana (opština Blace) a koji godinama živi i radi u Čačku gde je predsednik Udruženja privrednika, kao i vlasnik i direktor preduzeća Vodoinženjering.

Nakon svečanog zatvaranja manifestacije usledili su koncerti grupe Legende a potom i Dejana Petrovića i Big Benda.