24
pon, sep
Peti memorijalni turnir „Vojkan Bakić Baka“
Kategorija: Društvo

Peti memorijalni turnir „Vojkan Bakić Baka“

     U subotu, 30. septembra, u sportskoj hali u Kuršumliji, održan je peti Memorijalni turnir „Vojkan Bakić Baka“, u znak sećanja na dugogodišnjeg sportskog radnika, igrača i predsednika Košarkaškog kluba „Kuršumlija“.

     Tokom Dana košarke odigrano je ukupno pet utakmica, od najmlađih košarkaša, pa do veterana.

     Prvo su nastupili mlađi pioniri (KK „Kuršumlija“ - KK „Jastrebac“ Blace), gde je pobedio KK „Kuršumlija“, rezultatom 45:44. Za najboljeg strelca proglašen je Radovanović Marko.

     Usledila je utakmica kadeta (KK „Kuršumlija“ - KK „Probasket“ Prokuplje“), gde je pobedio prokupački klub, rezultatom 65:37, a najbolji strelac je Petrović.

     Treća po redu bila je revijalna utakmica veterana KK „Kuršumlija“.

     Utakmica pionira (KK „Kuršumlija“ - KK „Surdulica“) završena je pobedom KK „Kuršumlija“, rezultatom 61:44, gde je za najboljeg strelca proglašen Lović Petar.

     Turnir je završen utakmicom odigranom između KK „Kuršumlija“ - KK „Radnik“ iz Surdulice. „Radnik“ je odneo pobedu, rezultatom 93:59. Najbolji strelac je Dragović Stefan, a najbolji igrač Janić Milan.

     Na kraju je uobičajeno turnir svečano zatvoren dodelom medalja najboljim sportistima, u prisustvu predstavnika organizacionog tima i sina pokojnog Vojkana - Aleksandra Bakića.

     Porodica je prisustvovala sportskom danu, gde je pobedničkom timu završne utakmice i ekipi RTV Kuršumlija, na čemu ovom prilikom zahvaljujemo, uručila dresove sa imenom Vojkana Bakića, u znak sećanja na peti memorijalni turnir.

     Trener Nikola Milijanović istakao je da je uspešno realizovan Dan košarke, u znak sećanja na našeg rano preminulog sugrađanina, da su igrale sve mlađe selekcija u prisustvu brojnih gostiju, a da je na kraju odigrana utakmica veterana i završna sa ekipom iz Surdulice, uz želju da se ova tradicija nastavi u budućnosti i da Memorijalni turnir „Vojkan Bakić Baka“ bude zaštitni znak Kuršumlije.

     Supruga pokojnog Vojkana - Vesna Bakić izrazila je veliku zahvalnost organizatorima turnira, u prvom redu KK „Kuršumlija“, ekipi iz Surdulice na fer - plej utakmici, svim učesnicima, uz poruku mladima da se bave sportom.

     Prijatelji su takođe prisustvovali ovom velikom događaju, a u našu redakciju pristiglo je i pismo sestričine Jovane, sledeće sadržine:

     „Šta jedna sestričina može reći o svom jedinom, najrođenijem ujaku?!

Da vam pričam o svim najlepšim uspomenama iz detinjstva ili o svakom momentu podrške, koju mi je pružao, a kad - kad, kao nezrela tinejdžerka, nisam bila svesna? Ne mogu. Trajalo bi dugo, a moje srce ne bi izdržalo...

     Hvala dragom Bogu što je takav čovek postojao;

     Hvala dragom Bogu što je takva veličina hodala ovim gradom i zauvek ostavila svoj trag;

     Hvala svim svecima što su mi dozvolili da osetim njegovu blizinu i budem njegova sestričina!!!

     Košarka ovog grada treba sa ponosom da nosi njegovo ime!

     Govorim o jednoj ljudskoj gromadi, koja je pola svog života posvetila košarci, a poslednje atome svoje snage trošila bodreći svoju decu na terenu, dok je ispod svakog osmeha trajala borba s opakom bolešću.

     Koliko se borio za svoj klub, za svoju decu, najbolje dokazuje upravo ovaj turnir.

     VOJKAN BAKIĆ BAKA živi kroz sve vas, dragi košarkaši... i neka živi zauvek!!!“