24
pon, sep
Mališani među vojnicima
Kategorija: Društvo

Mališani među vojnicima

     Garnizon u Kuršumliji posetili su brojni građani, mališani predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola, povodom “Dana otvorenih vrata”, gde su bili u prilici da se druže sa vojnicima 37. mehanizovanog bataljona Vojske Srbije.

    Najmlađi su na vojnom poligonu razgledali razne vrste transportnih i borbenih vozila, koja Vojska Srbije koristi u svojim vežbama, dok su uloge bile zamenjene, pa su devojčice i dečaci, kao "mali vojnici" obišli ceo garnizon.

     Posle razgledanja, oduševljeni školarci bili su prepuni priča. Posebno ih je zadivila srdačnost i umešnost vojnika.

     Kapije kasarne u Kuršumliji po drugi put su na ovaj način bile otvorene za širu javnost i za sve one koji su imali želju da vide gde naši vojnici i starešine žive, šta rade, kako nas čuvaju, kao i deo sredstava na kojima se obučavaju.

     Otvoreni dan ima više ciljeva i nosi sa sobom veliki broj efekata. Pre svega, pripadnici Vojske Srbije ulažu trud da upoznaju građane i javnost čime sve raspolažu i na koji način su organizovani, posebno da mlađu populaciju, koja još ne zna kojom će se profesijom baviti, animira i prikaže atraktivnost vojničkog poziva, kako profesionalnih vojnika, tako i njihovih oficira.

     Brojni Kuršumličani bili su zainteresovani za ovu akciju, što pokazuje da je veliko poverenje građana u bataljon koji brine o njihovoj bezbednosti u malom mestu na jugu Srbije.