20
sub, jul
Državni sekretar Ministarstva privrede u poseti Kuršumliji
Kategorija: Ekonomija

Državni sekretar Ministarstva privrede u poseti Kuršumliji

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović posetio je kuršumlijsku opštinu gde je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave. Radnom sastanku prisustvovali su predsednik Radoljub Vidić, generalni direktor AD "Planinka" Radovan Raičević i pomoćnik predsednika Opštine, te šef Odeljenja za lokalnu poresku administraciju, budžet i finansije Nebojša Jović.

Na sastanku se razgovaralo o brojnim ekonomskim pitanjima ali se najvažnija tačka odnosila na proces privatizacije ŠIK "Kopaonik" i DP "Selova".

U razgovoru sa stručnim saradnikom Službe za informisanje Opštine Kuršumlija, Stevanović je rekao da Opštinu Kuršumlija kao i aktuelno rukovodstvo obilazi sa posebnim zadovoljstvom, s obzirom na veoma uspešnu saradnju u protekle dve i po godine.

Stefanović je izjavio da je Agencija za privatizaciju izradila predlog modela privatizacije društvenog preduzeća "Selova", a da će na osnovu obrazloženja i prikupljenih podataka Ministartvo privrede povući taj predlog sa liste preduzeća koja će ići u proces privatizacije, ili eventualno stečaj. Razlog za povlačenje ovog predloga, kako je naglasio Stevanović, leži u tome da se utvrde činjenice, strateški interes države po pitanju državnih preduzeća i vodoprivrednih objekata, kao i pitanje imovine tih preduzeća.

Prema njegovim rečima, aktivirani su i neki mehanizmi za pokretanje dela imovine ŠIK "Kopaonik" za koji su zainteresovani ozbiljni privrednici, a da je raspisan javni poziv koji je zakazan za 26. novembar, nakon čega ostaje da se utvrdi sudbina ostatka imovine ovog preduzeća i u tom kontekstu Ministarstvo učestvuje u rešavanju problema.

"Nastojaćemo da napuštene hale stavimo u funkciju, pokrenemo proizvodnju, uposlimo stanovništvo Kuršumlije, što će se kasnije pozitivno odraziti na budžet opštine, kao i standard građana. Sasvim sam siguran da nas očekuju bolji dani", rekao je Stevanović.

Pohvalivši rad opštinskog rukovodstva, on je istakao da je izbor Radoljuba Vidića, predsednika opštine Kuršumlija za člana Nadzornog odbora Simpa samo rezultat savesnog i odgovornog rada koji je Vlada Republike Srbije prepoznala.