15
sub, jun

Na putu Kuršumlija – Prolom Banja u selu Rudare, nesavesni vozač pregazio je lisicu i njene mladunce.

Kategorija: Hronika
Read more

U subotu oko 10h, Slavica Jovanović krenula je od Mikuljanskog naselja prema gradu i od tada joj se gubi svaki trag!

Kategorija: Hronika
Read more

Na putu Merćez – Blaževo, iznad sela Traćak više sati je bio obustavljen saobraćaj zbog odrona preko 500 kubika zemlje i kamenja na asfaltni put.

Kategorija: Hronika
Tags: traćak, blaževo, goran đorđević, odron, jp direkcija za izgradnju opštine kuršumlija, merćez
Read more

U samom podnožju brda Samokovo, koje dominira Kuršumlijom, napukla je zemlja u dužini od preko 20 metara i preti da se deo od više stotina kubika zemlje sruši u reku Banjsku, čime bi se stvorila veštačka brana, koja bi zaustavila vodu i vratila uzvodno gde se nalazi kombinat ŠIK Kopaonik (sada Simpo ŠIK), koji bi za kratko vreme mogao biti potopljen.

Kategorija: Hronika
Tags: samokovo, odron
Read more

U kanalu kod kuršumlijskog naselja Dankoviće pronađeno je beživotno telo S. B. (65) iz sela Baćoglava kod Kuršumlije.

Kategorija: Hronika
Tags: dankoviće, kanal
Read more

Nakon ubistva pripadnika Žandarmerije u selu Orlovac u opštini Kuršumlija, Stevana Sinđelića (31) snimili smo mesto na administrativnoj granici prema KiM gde je došlo do oružanog sukoba između albanskih šumokradica i pripadnika Žandarmerije u blizini sela Orlovac u kome je, Stevan Sinđelić pogođen u predelu glave, nakon čega je prebačen do Doma zdravlja u Kuršumliji, gde mu je ukazana prva pomoć i hitno upućen put prokupačke bolnice odakle je helikopterom prebačen do VMA, gde je i preminuo.

Kategorija: Hronika
Read more

Tragičan sukob u selu Orlovcu

U vatrenom sukobu Žandarmerije i Albanaca u selu Orlovac, opština Kuršumlija, smrtno je ranjen Stevan Sinđelić.

Kategorija: Hronika
Read more

U selu Rudaru na magistralnom putu Niš - Priština sleteo je sa puta autobus pun putnika, prevoznika "Žitija turs" koji je saobraćao na liniji Salcburg – Priština.

Kategorija: Hronika
Read more

Nezapamćeno nevreme pogodilo je Blace i veliki deo blačke opštine. Grad veličine lešnika i manjih oraha u ogromnim količinama je skoro uništio sve ratarske, povrtarske kulture, a od ovogodišnjeg roda voća više nema ništa. Kolike su štete u ovom trenutku samo se može pretpostavljati. Stariji meštani ne pamte ovakvo nevreme više od pola veka.

Kategorija: Hronika
Read more

Večeras oko 21h na magistralnom putu Niš – Priština u selu Kondželj kod Prokuplja došlo je teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život a dvojica su teško povređena.

Kategorija: Hronika
Read more