06
pon, feb
Održan treći memorijalni turnir – Vojkan Bakić Baka
Kategorija: Sport

Održan treći memorijalni turnir – Vojkan Bakić Baka

U prepunoj sportskoj hali u Kuršumliji održan je III Memorijalni turnir u znak sećanja na našeg rano preminulog sugrađanina, sportskog radnika i predsednika KK ''Kuršumlija'' – Vojkana Bakića Baku.

Prema rečima organizatora, na danu košarke, posetiocima su se predstavili: pioniri, juniori, kadeti, seniori i veterani KK ''Kuršumlija''. Centralni događaj bila je košarkaška utakmica između KK ''Kuršumlija'' i KK ''Zdravlje''  iz  Leskovca.

U veoma dinamičnoj i prijateljskoj utakmici, pred nekoliko stotina gledalaca i članova porodice Bakić (koja je igračima poklonila majice sa logom turnira), Leskovčani su pobedili sa 84:67 (18:23, 17:20, 24:10, 24:14). Za Kuršumličane je prvi put igrao i Nikola Terzić, veliko pojačanje iz Prokuplja, koji je bio najbolji strelac utakmice.
Trener i igrač KK ''Kuršumlija'' - Nikola Milijanović istakao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe s obzirom na to da se Leskovčani takmiče u rangu iznad:

- Držali smo se prvih tridesetak minuta, a onda je do izražaja došla bolja pripremljenost gostiju,  jer oni treniraju dva puta dnevno. Mi smo dali sve od sebe, tako da sam zadovoljan našom igrom'', rekao je Milijanović.

Turnir je otvorio i zatvorio novi predsednik KK ''Kuršumlija'' - Nikola Jelenković:

- Velika mi je čast što sam imao priliku da otvorim i zatvorim turnir posvećen velikom sportskom radniku - Vojkanu Bakiću Baki, koji je mnogo učinio za košarku u Kuršumliji, pogotovo u vreme kad je klub bio u teškoj finansijskoj situaciji. Zahvaljujem se ekipi ''Zdravlja'' što je prihvatila da bude naš gost, kao i publici, jer bez nje nema ni košarke - rekao je Jelenković i dodao da klub sa novom upravom ima velike ambicije.

Na kraju turnira podeljeni su pehari najboljim sportistima, u prisustvu sina pokojnog Vojkana Bakića – Aleksandra Bakića, dok je istaknuta književnica – Danica Bakić, majka Vojkana Bakića  svim učesnicima poklonila svoje najnovije književno ostvarenje ''Jauk duše'' sa posvetom:

''Ono što je otišlo ne može da se vrati, ali je i jasno da, ostajući u nama, ne može ni da se izgubi''.